miercuri, 5 ianuarie 2011

Din seria "o viata mai buna" :-)

      Ce se poate intampla atunci cand un an se incheie? Numai lucruri bune, evident pentru ca toata lumea se indreapta catre un an nou...MAI BUN! Asa este si in cazul meu, un an bun tocmai s-a incheiat si asteptarile pentru anul 2011 sunt si mai mari. Important este ce facem noi pentru a genera aceste realizari? Pentru ca nimic nu pica din cer...
      Toata lumea in noaptea de revelion isi seteaza niste scopuri, ia in brate persoane dragi si emana iubire in jurul lor. Dar cum ar fi lumea asta daca toata lumea ar fi tooot timpul ca in noaptea de revelion? Oare ar fi o lume mai buna? Cu siguranta. Nu cred ca exista persoana care in noaptea de revelion sa`i fi agreat pe toti din jurul sau... dar cu siguranta s-au pupat si si-au urat un an mai bun! :) Ar fi super sa fie asa mereu,nu? chiar si atunci cand cineva iti ia locul de parcare...sa vina si sa isi mute masina si sa iti ureze o zi buna in continuare, sau atunci cand te deranjeaza ceva la o persoana sa ii spui in fata si persoana aceea sa iti multumeasca pentru ca i-ai facut acea observatie? Sa nu te considere aiurea si sa te considere prieten pentru ca ii spui asa... Vai ce lume buna ar fi...
      Pentru anul 2011 eu imi propun sa devin o alta persoana, anul 2010 a fost pentru mine o usa catre 2011. Am tot batut la usa asa tot anul, pana cand intr-un final s-a deschis. M-am antrenat, am invatat lucruri noi, m-am documentat, am ridicat nivelul de cunostinte pentru ca anul 2011 sa isi deschida portile...si eu sa fiu gata pentru a infrunta drumul catre succes. Cheia succesului este in primul rand dezvoltare personala. Cu cat esti mai abil sa intelegi greselile oamenilor fara sa ii judeci cu atat esti mai sus decat restul lumii care este indoctrinata sa raspunda cu razbunare si rautate. In al doilea rand, ce conteaza in plus fata de dezvoltarea personala sunt atitudinea impreuna cu filozofia de viata. Atitudinea "no problem" in fata problemelor este extraordinara. Eu cel putin, in clipa in care mi se intampla ceva rau gandesc cam asa: ok, un lucru rau= o piedica in drumul catre succes. Sunt multi care in momentul in care dau de greu se retrag, fug disperati catre situatii comode... si realizeaza dupa ceva timp...ca nu au facut ceea ce trebuia. Insa acestia sunt oamenii care fac parte din majoritate.Oamenii care au aspiratii mediocre: o masina, o casa, o nevasta si`un copil...restul...ne-om descurca noi :-)
      Cati nu viseaza? OOOO, suntem intr-o lume a visatorilor, dar nu si a viselor implinite. Cati nu`si doresc o vacanta de 10.000 de euro? Si cati ajung sa si-o permita? Majoritatea care viseaza la astfel de lucruri abia daca au o masina de 10.000 euro. De ce? Pentru ca ar vrea ca totul sa vina gratis...si in plus acesti oameni ii considera pe cei care au "norocosi". Cum vine asta atunci? Pai e simplu ca buna ziua... oamenii habar n-au cat de greu e sa muncesti pana ajungi in varf...e ca si urcatul pe Everest...sunt multi care au renuntat si pentru 200m pentru ca nu au mai putut...d-apai unul care e la poalele muntelui? Unii reusesc, altii se opresc si se uita inapoi si zic..."am ajuns departe, sunt mai tare ca altii" si se multumesc cu atat...pe cand altii se uita inapoi si zic..."abia aici am ajuns, mai am ceva de mers pana in varf" si isi continua traseul. Asa sunt si planurile oamenilior. La nastere suntem toti egali, fie ca unul e nascut intr-o familie saraca sau bogata. Cu totii avem un creier, un corp, 2 maini, 2 picioare... suntem fix egali. Bogatii nu au probleme? Poate chiar mai multe decat un sarac... Lucrurile sunt proportionale... atunci cand un bogat isi ia o excursie de 10.000 de euro sa zic...e 5% din venitul lui anual, la fel si la un sarac...o excursie de 300 de euro...tot 5%, cand un bogat isi ia o masina de 100.000 de euro si un sarac o masina de 5000 de euro...toateee sunt proportionale.  Si un bogat de vaita atunci cand i se strica masina, pentru ca il costa 2000 sa o repare...dar si un sarac...pentru ca il costa 100 de euro sa o repare. Totul e ca in sirul lui Fibonacci. :-) pana ce si corpul nostru are proportiile bine delimitate. :-) ghici cum? Dupa Fibonacci. :-)
      Filozofia de viata...fiecare si-o construieste cum vrea....daca vrea o viata mediocra munceste putin si se vaita mult, daca vrea o viata mai buna munceste mai mult si se vaita mai putin. A fi victima nu e un lucru benefic nici persoanei care se plange, pentru ca se adanceste si mai mult in problemele pe care le are si nu e ok nici pentru persoanele din jurul ei pentru ca le induce starea fara sa vrea. E ciudat cum totul se ia,nu? Pana ce si succesul se ia. :-)
       Sfatul meu pentru 2011. Stati pe langa oamenii de succes, nu pe langa cei care va "corup" sa faceti lucruri care va trag in jos(din pacate acestia sunt majoritatea), fiti mereu prezenti la actiunile pe care le faceti si nu uitati un lucru: daca demarati o actiuni si sunteti convinsi ca va duce pe culmile succesului, in momentul in care dati de greu nu fugiti. Acela e primul semn ca sunteti pe drumul cel bun, pentru ca drumul catre succes e mereu avariat si plin de probleme.
       Muuult succes!!!!!!!!!!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu